Nemcsak ajándékozásnál fontos a jó csomagolás! A szállítmányozásban persze nem az esztétikai érték az első. Minták és szalagok helyett arra figyelünk, hogy az áru maximálisan védett legyen, és a helykihasználást is optimalizáljuk. Persze ahhoz, hogy mindez megvalósuljon, kell egy megbízható partner… Szakmai tippek mellett mutatunk néhány (el)rettentően szórakoztató esetet is.

Ne ragadjunk le!

Olyan földhözragadt vagy! – vághatták egymás fejéhez a kínai Chengdu város járókelői azon a napon, amikor egy építőipari folyékony ragasztót szállítmányozó kamion minden tartalma az utcákon kötött ki.
[su_quote]

A helyszínre érkező tűzoltókat a kémia törvényei tették szoborszerűvé, míg Tainan lakóit a megrökönyödés.

[/su_quote]
Nem lettünk volna a tajvani város népének helyében 2004-ben, amikor egy kamionra felelőtlenül „csak úgy”, mindenféle körültekintés nélkül feltett bálnatetem a bomlási gázok következtében az út közepén robbant fel…

Derült égből kolbász – avagy mit nem tesz a rossz csomagolás!

Csomagolási bakik persze előfordulnak kevésbé brutális, de pénzügyileg szintén kárt okozó formában is. Egy festéküzem tulajdonosai például foghatták a fejüket, amikor
[su_quote]

a szállítmányozással megbízott cég autója balesetet okozott és vörös szőnyeggé változtatott egy amerikai sztrádát.

[/su_quote]
A helyi autómosó aznap valószínűleg letudta éves bevételét – nem így az a wisconsini hentesüzem, amelynek szállítmányából csaknem 20 kg kolbász repült szét az út mentén. Reklámnak sem utolsó, de veszteségként sajnos még emlékezetesebb.

Zöldhullám a csomagoknak?

A csomagolás fontossága mindig akkor jut eszünkbe, amikor rossz példákat látunk. Persze váratlan körülmények bármikor beüthetnek, de
[su_quote]

egy felkészült szállítmányozási céggel minimálisra csökkenthető a rizikó.  

[/su_quote]
A jól ismert buborékfóliától a masszív raklapokig és ládákig minden kettős igényt szolgál ki: a biztonságot és a gazdaságos, környezettudatos eljárást. Ez utóbbi nemcsak a CargoPlaza egyik mottóját (Nincs az a szekér, amelyikre ne férne még!) jelenti, hanem a fenntartható anyaghasználatot, az ésszerű újrafelhasználást és az innovációra való nyitottságot is.

A szállítmányozás biztonsági öve

Fontos tehát a környezetvédelem és ezt szolgálja elsődleges szempontunk, a biztonság is. Az átrakodás elkerülésével nemcsak spórol az ügyfél, de az árut is kevesebb veszélynek teszi ki. A csomagolás persze a legnagyobb figyelem mellett is megsérülhet. Így jó, ha olyan szállítmányozási csapatot választunk, amelyik nem jön zavarba, ha gyors újracsomagolásra van szükség. És persze kell, hogy legyen, ami mindezt összefogja és alátámasztja… Történhet bármi, de ha a fuvarozási felelősségbiztosítást nyújtó szolgáltatást választunk, földrengés közben is nyugodtan alhatunk.