„A kudarc az egyetlen lehetőség arra, hogy még okosabban kezdjük újra.”

15 éves a Cargo Plaza!

Olvassa el szubjektív visszaemlékezésünket.

Pechből épített siker

A kudarc az egyetlen lehetőség arra, hogy még okosabban kezdjük újra” – állította Henry Ford valamikor a múlt század első felében, de, valljuk be őszintén senki sem kezd úgy vállalkozást, hogy tanulságképp induláskor eleve betervez egy jó nagy malőrt. Pedig velünk valami ilyesmi történt 2002-ben. Akkoriban a CargoPlaza átlagos szállítmányozási cégként működött.

Szükségből kovácsoltunk erényt

Teli kamionnal indultunk és jól felfogott üzleti érdekből ugyanilyenekkel is indultunk haza. Ekkor történt, hogy rajtunk kívül álló okok miatt – a fuvarozandó áru nem készült el időben – ott maradtunk Barcelonában egy üres kamionnal. Nem volt mit tenni, a szükségből kovácsoltunk erényt, amikor a szállítókapacitásunkat felapróztuk és részrakományokkal töltöttük meg a járművet. 3-4 felrakóval megtelt az egyébként üresen álló kamion. Nem volt felesleges állásdíj és olyan (idő- és szervezésigényes) áru célállomásra történő juttatását is vállalni tudtuk, amelyre a forgalmazó nehezen szerzett fuvart.

Kényszer szülte megoldás

A kényszer szülte megoldás során jött a felismerés, hogy ez a mód különösen előnyös a kisebb, a nem teljes szállítókapacitást igénylő ügyfelek számára. Nem mellesleg hatékonyabb és sok esetben a raktér optimális kihasználásának köszönhetően, olcsóbb is a hagyományos szállítmányozási formáknál. Azt pedig már magyarázni sem kell, hogy ez mennyivel környezettudatosabb megoldás, mint félig telt kamionokkal, jóval több utat megtéve, drágábban szállítmányozni.

Részrakományra specializálódtunk

A piaci igényre adott válaszunkból alakult a CargoPlaza Kft., amely mára a részrakományos szállítás egyik meghatározó európai szereplőjévé nőtte ki magát.

Európában otthon vagyunk

Szállítási útvonalaink behálózzák egész Európát.

Célországaink: Spanyolország, Portugália, Franciaország, Nagy-Britannia, Olaszország, Németország, Belgium, Hollandia, Lengyelország, Szlovákia, Csehország, Románia, Szerbia, Bulgária, Horvátország, Törökország.

AJÁNLATKÉRÉS

Magyar