Kis cég, nagy tervek – ez általában elmondható a kkv-król. Ám a helyigényről már nem szól a fáma: mit tegyünk, ha vállalkozásunk termékei miatt a családi autó kiszorul a garázsból, ha a raktárbérlés díjai a plafonig érnek, vagy túl gyorsan cserélődik a készlet? Kézenfekvő a saját raktár építése. De, ugye, mint mondtam, kkv-ról beszélünk, nem multinacionális cégről…

Ha építünk, rombolunk is?

Raktár építésekor érdemes megfontolni, hogy a konkrét építésen kívül a munka oroszlánrésze bizony a miénk.

A raktár őrzését biztosítani kell, minden alkalommal apróra megtervezhetjük, hogy melyik árut mikor és hová szállíttatjuk, ez alapján hogyan tároljuk a portékát, mikor viszi el egy logisztikai cég, és nekik milyen útmutatást kell adnunk…

Ha utánaszámolunk, a befektetett pénz és a rengeteg idő- a kisvállalatok esetében általában nem válik a cégünk (és kisimult idegeink) javára.

Nem csak panelekből áll…

Mostanában az ingatlanárak megállíthatatlan emelkedésétől hangos a sajtó, de azt is érdemes tudnunk, hogy a telekárak is velük karöltve nőnek, nődögélnek… Ez pedig fokozottan igaz akkor, ha jól frekventált helyszínt keresünk.

Márpedig raktárat építeni csak oda érdemes, ahol sokrétű lehetőség nyílik a továbbszállításra.

Ezen kívül raktári személyzettel is érdemes számolni, akiket érdemes körültekintően megválasztanunk, és legalább ennyire érdemes munkájukat hozzáállásuknak, szaktudásuknak megfelelően honorálnunk. Ezt a legtöbb kis cég nem engedheti meg magának, és ezen a ponton lép be a képbe a raktárbérlés.

Túl a lakosságon

Kisvállalkozóként gyakran érezhetjük, hogy két szék közül a pad alá esünk: nagy raktár építése vagy bérlése nem érné meg, a lakossági miniraktárak pedig vagy kicsik, vagy –funkciójuknál fogva nem felelnek meg a szolgáltatási igényeinknek.

Ezt átlátva a CargoPlaza csapata egy izgalmas projekten kezdett el dolgozni: ötvözni a raktárbérlést a cross-docking rendszerrel és egy rugalmas ügyfélszolgálattal…

De mit jelent ez a gyakorlatban, magyarul?

Raktárbérlés: belefér a keretbe!

Ahhoz, hogy a raktárbérlést teljesen a kisvállalkozók igényeire szabjuk, átalány helyett mindig azzal arányosan kérjük a bérleti díjat, amennyi területet ügyfelünk éppen elfoglal. Megbízható szállító személyzetünk is a rendelkezésére áll: igény szerint az áru raktárba fuvarozásától a fóliázáson keresztül egészen az ütemezett továbbszállításig reális árakon vállaljuk, hogy az Ön szállítmánya ott legyen, ahol lennie kell – mindig a megfelelő időben. Mindezt Budafokon, a 6-os főút és a Duna között. Mert tudjuk, hogy a megfizethető raktári szolgáltatás felbecsülhetetlen.