Közhely, hogy a világ rohan, de elgondolkodtatóan igaz. Ahogy minden iparágban, a logisztikában is adott a választás: fejvesztve rohanunk utána, vagy okos megoldásokat választunk. A szállítmányozásban komoly fejtörést okoz az áruk bonyolult útvonala, a feladatok széttagoltsága… van egyáltalán megoldás erre az örök problémára? Nálunk igen!

A logisztikai kirakós…

Vegyünk például egy lelkes, újonc céget, ami toszkán narancslevet forgalmaz Magyarországon. A sok doboznyi friss nedű beérkezik a kijelölt raktárba, elfoglalja a bérelt helyét, de nem pihenhetnek, hiszen az ország 25 különböző üzletébe kellene őket kiszállítani. A cégvezetők kő- papír-ollóval próbálják eldönteni, ki bontsa fel a hatalmas csomagokat, ki szortírozzon, és ki intézze a továbbszállítást… miközben fizetik a toronymagas raktárbérleti díjat.

…és a hiányzó darab

[su_quote]
A cross-docking erre a problémára nyújt megoldást: olyan szolgáltatás, ami kiiktatja az átmeneti tárolás problémáját az áru gyors áramlásának egyenletéből.
[/su_quote]
A módszernek köszönhetően minimális tárolási idővel, vagy akár azonnal lehetséges a beérkezett áru komissiózása, porciózása, raklapra készítése, átfóliázása és továbbszállítása.

Cross-docking – a szállítmányozás Jolly Jokere

[su_quote]
Ez a logisztikai gyakorlat tehát kész főnyeremény disztribútoroknak, kizárólagos forgalmazóknak, és mindenkinek, akinek fontos tényező az áru gyors szétrakodása és a sok különböző célpontra szállítása. A cross-docking különösen olyan termékeknél sarkalatos pont, mint például az élelmiszer, amelyekből nap, mint nap nagy mennyiség fogy.
[/su_quote]
Azonban nemcsak átrakodást jelent, hanem raktári szolgáltatást is: ha egy ügyfelünk például háromféle terméket szállíttat a raktárba, amelyeket más-más időpontokban, eltérő arányokban és kombinációkban kell szállítani szerteágazó helyszínekre, dolgozóink pontos ütemezéssel, szakszerűen intézik az átcsomagolást és az átszállítást – miközben folyamatosan optimalizálják az elfoglalt raktárhelyet, és visszajelzéseket küldenek.

A rész velünk egész… a raktárban is!

Csapatunk a CargoPlaza-nál megszállottan kutatja az ügyfélközpontú megoldásokat, így a cross-docking bevezetése magától értetődő volt.
[su_quote]
Filozófiánk, hogy mindenki annyit fizessen, amennyi helyet foglal a raktárban – ami az áru folyamatos továbbrakodásával minden nap kevesebb…
[/su_quote]
Budapesti raktárunk ráadásul kibővült, így a logisztika világának szédítő tempójához igaodva még hatékonyabban dolgozzuk fel az Ön igényeit, hogy a termékek az ország legkülönbözőbb pontjaira is eljuthassanak – időben, biztonságban, a legjobb formájukban.