Frissítés, frissítés, frissítés! Ezt mantrázzuk egyre kétségbeesettebben, ha lefagy egy weboldal – vagy épp, ha mi magunk vagyunk éppen forrásponton… Bizony, az évnek bármelyik szakaszában, egy fárasztó nap után, elkél egy hideg ital. Aki pedig épp nem vezet, az gyakran a sört választja. A nap hősei ilyenkor azok, akik a finom nedűt a poharunkba szállítják: elmeséljük, hogyan történik e törékeny áru szállítása!

A sör is cserépben nőtt

Házilag, cserépben, a napon végezni a sörfőzést már nem a mi műfajuk. Ami az ókori Egyiptomban működött, hosszú évszázadok alatt felváltotta a hűtött, ezerféle, üveges és dobozos verzió.
[su_quote]

Ám a főzdétől a hűtőnkig sok viszontagságon át vezet a vágyott ital útja, és erről javarészt bizony maga a sör tehet.

[/su_quote]
Nemcsak ízben, de törékeny áru szállítási szempontból is ínyencség, érzékeny műfaj. Hiszen szemünk fényeként kell vigyázni a szénsavra. Ráadásul, ha a bolt polcáról leemelt legnépszerűbb formát, az üveget választjuk, természetesen belép a törékenység is…

Törékeny áru szállítás: rázd meg!

…ha pedig egy üveg sör eltörik, az nemcsak egy sörkedvelő szívének kész katasztrófa, de a törékeny áru szállítójának is, akinek rosszabb esetben egy egész doboz mehet a levesbe. Hiszen a rekeszes megoldás mellett a ritkább sörfajták esetében többféle csomagolási módszerrel is számolnunk kell. Ilyenkor a jó öreg kartondoboz nem mindig elég: jó szolgálatot tesznek a puha, ütéscsillapító csomagolóanyagok, mint például a buborékfólia, vagy a szigetelésnél is használt styrofoam. A legfontosabb, hogy az üvegek szilárdan álljanak a helyükön – ha finoman megrázzuk a dobozt és semmilyen hangja nincs, jól pakoltunk.

Csak lassan, óvatosan!

A törékeny áruknak a szállítási idejük is hosszabb. Ez nem véletlen: egyfelől nem szerencsés száguldani egy olyan rakománnyal, aminek az épségére fokozottan vigyázni kell. Másfelől természetesen az ilyen csomagokat nem lehet úgy egymásra halmozni, mintha csak az optimális helykihasználás lenne a cél.
[su_quote]

A fenti csomagolási kritériumokat indulás előtt minden esetben ellenőrizzük – nem kockáztatunk.

[/su_quote]
Ha pedig mindez megvan, jöhet a végső, elmaradhatatlan lépés: jól látható, óvatosságra intő nemzetközi jelzéssel ellátni a csomagokat.

Törékenység, biztos kezekben

A törékeny áru szállításának legfontosabb aranyszabályát a végére hagytuk: mindig kössünk biztosítást!
[su_quote]

Ha olyan szolgáltatót választunk, aki vállal CMR fuvarozási felelősségbiztosítást – nálunk ez a szállítási alapár része -, sokkal nyugodtabban indíthatjuk útjára féltett rakományunkat.

[/su_quote]
Azonban figyelem! A CMR nem minden esetben nyújt fedezetet az áru teljes értékére. A CargoPlaza csapata körültekintően jár el: megvizsgáljuk a rakomány érték/tömeg arányát. A sarkalatos érték a 9: ha a viszonyszám ez alatti, nincs több teendőnk, ha viszont meghaladja, érdemes megfontolnunk a külön szállítmánybiztosítást. Tulajdonosként és költségviselőként erről mindig Ön, az ügyfél dönt. Első a biztonság – ahogy egy hosszú kirándulás előtt utasbiztosítást kötünk, úgy ne felejtsük el árunkat ilyen módon is megvédeni!