Csillagközi harcok és jövőbeli utazások jutnak eszünkbe az „időkapu” szó hallatán? Mutatunk valamit, ami ennél is izgalmasabb: az időkapus szállítás. A megoldás nem újdonság, és nem is maga a frissen megszilárdult spanyolviasz – mégis sokan elhajtanak mellette. A mi csapatunk azt tartja, minden lehetőséget meg kell ragadni az optimalizálásra: üdvözlet a logisztika misztikusan földhözragadt világában!

Nem hangzik idegenül

Kezdjük az alfától. Mit is takar tulajdonképpen a fogalom? Elsődleges célja, hogy kiiktassa a képletből az állásidőt a le-és felrakodásnál. Ehhez pedig egy egyszerű rendszert használnak a logisztikusok: portált, amelyen keresztül időpontot lehet foglalni. Az időpont a lerakodási időre vonatkozik, éppen ezért az időkapus szállítás nagy pontosságot igényel a szállítmányozótól – ha nem ér oda megbeszéltek szerint, újra foglalnia kell.

Pontosan olyan, mint mi

Mindez természetesen a szállítmányozó cég felelőssége, és végső soron a kamion vezetőjén áll vagy bukik a siker. Ha azonban a szállításnak ezt a módját választjuk, nem árt, ha számolunk jó néhány előnnyel. Egyrészt

az egész procedúra kiszámíthatóbb lesz: sokkal pontosabban tudunk előre tervezni, ha a szállítással nem „attól függ” típusú tényezőként számolhatunk, hanem ennek tudatában pontosan tudunk kommunikálni üzleti partnerünkkel.

Hiszen a kiszervezett logisztika jó hírnevünk teleszkópja: időkapus szállítással biztosak lehetünk benne, hogy cégünk legjobb arcát fogja mutatni.

Időkapus szállítás: túl az akadályokon

A fix időpont gyakran egy logisztikai cégnek is könnyebbség.

Ha előre leszervezett és szerződésben foglalt, hogy az árunak meddig kell a vevőhöz érnie, a CargoPlaza csapat mindent e szerint szervez.

Az időkapus szállítás az előre látható akadályokkal is számol. Joggal gondolhatnánk például, hogy az időpontnál hamarabb befutott szállítmány pontosnak tekinthető, és ez az esetek többségében így is van. Ám előfordul, hogy a korábban érkezés súlyos hiba: például ha közterületet kell lezárni, hogy a kamion beállhasson, vagy a lerakodáshoz használt segédeszközt is fix időre rendelik.

A holnap már a garázsban van!

Bátran állíthatjuk, hogy a jövő az időkapus szállításé. A világ egyre gyorsul, a gazdaság pörög: a rakodórámpánál eltöltött várakozási idő egyszerűen senki malmára nem hajtja a vizet.

Az időkapus szállítás hozta tudatos tervezés garancia a hatékonyságra.

Egy jó logisztikai cég azonban számol az ezzel járó felelősséggel is: túl azon, hogy az árunak be kell érnie, mindezt olyan professzionális kivitelben, ami a megrendelőre a lehető legjobb fényt veti. Csak olyan vállalatot érdemes tehát választani, ahol a módszernek nagy gyakorlata van. Belevágni megéri, kockáztatni nem!